Hur jag hittar inspiration

Inspireras gör jag hela tiden. Det kan vara allt ifrån att ta sig ett glas vitt vid stranden vid havet till kön på Ica. Jag anser att det inte riktigt spelar någon roll vad man inspireras av, bara man inspireras av något. Det är nämligen det som gör livet värt att leva och samtidigt det som får dig att tänka kreativt, tänka i andra banor och utveckla dig, oavsett vad du håller på med. Inspiration är extremt viktigt för den mänskliga överlevnaden, anser jag, och skulle vi inte inspireras så skulle denna värld vi lever i vara en mycket tråkig och bister värld.

Det som absolut ger mig störst glädje och lycka att inspireras av är människor och böcker. Jag brukar säga att varje människa har en historia i sig god nog för minst en bok och på så sätt kan man också jämföra människor och böcker. Båda har ett skal, ett omslag som berättar en liten del av vad det hela handlar om, men det är först när man öppnar boken eller öppnar upp människan som man verkligen lär sig historien och det många fascinerande saker de har att berätta. Att lära sig om olika livsöden och aspekter av dem, oavsett om det är i bokform eller om det kommer från en människa du precis träffat i väntrummet på sjukhuset, så hämtar jag inspiration, kraft och kreativitet när andra får ge sin vinkling av livet.

Det är en mycket givande del av mitt liv som jag aldrig slutar förundras över och samtidigt uppskattar mer än något annat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *