Portfolio

SoffbordDet hela är faktiskt mycket enkelt när det kommer till min affärsidé. Jag gör nämligen så att jag inte bygger sofforna från grunden, utan snarare fungerar det som så att jag antingen tar in sofforna själv till företaget eller tar emot en kunds soffa som kunden vill att jag arbetar på. Alltså innebär det att redan existerande soffor, i alla de många olika former och färger de kommer i, redan är färdigställda och det enda som jag gör med dem är helt enkelt att forma om och klä om, med ibland en hel del tillägg, för att göra en väldigt ordinär soffa till något som snarare ser ut som ett konstverk.

Eftersom jag är en gammal sjöbuse så innebär det också att min kärlek till havet går igen i mycket av mina alster. Jag är nämligen konstnär från grunden, och har målat mängder av tavlor med sjöteman, men också gått utanför min bekvämlighetszon och testa på olika saker och tekniker jag tyckte verkade vara spännande och givande.

Det jag gör är helt enkelt att jag oftast klär om din soffa, antingen i en helt ny, anpassad färg eller så klär jag den i ett tjock, vitt tyg som är anpassat efter att måla på. Det har blivit lite av en stolthet som jag har att jag nu har lärt mig att måla bra på tyg, inte tygdukar alltså, utan faktiskt material som finns på soffor och fåtöljer. På det vita tyget, som sen soffan är klädd med, målar jag mina alster och det är ofta mina tavlor legat som inspiration till motiven jag målar på den, visserligen med en viss tvist så att de inte blir kopior av varandra. Sofforna jag köper in och gör själv är alltså då mestadels i marint tema då jag älskar den färgsammansättningen men det går också bra som kund att komma in med sin soffa och inspireras av sådant jag gjort tidigare för att hitta sin variant av soffa, som jag sedan utför åt dem. Tar de inspiration direkt av något marint blir jag såklart glad, men en sak som är säker är i alla fall att kunderna kommer att få en helt unik soffa som inte finns någon annanstans i världen!