Skaffa energi som ensamföretagare

Det tar upp mycket tid att driva ett enmansföretag, samtidigt som det kan vara riktigt stressigt också. Jag skrev för några månader sedan om att det går bra just nu för företaget och det är fortfarande sant. Men det krävs bara tre dåliga månader för att allting ska vända och jag tvingas leva med kniven mot strupen igen. Nu tror jag inte att det ska behöva gå så illa, och jag håller sakta men säkert på att bygga upp en buffert som skydd mot sämre tider. Som tur är så går ju Sveriges ekonomi bra nu och enligt de senaste rapporterna så växte ekonomin mer än väntat under det sista kvartalet 2015 – det ser med andra ord riktigt bra ut!

Hårt arbete att hålla energin på topp
För den som jobbar så mycket som jag så är det lätt hänt att man spenderar det mesta av sin fritid med att vila upp sig. Så har även jag gjort men jag har insett att det inte riktigt är en bra idé. Tvärtom, det kan få rakt motsatt effekt och leda till att man får mindre, inte mer, energi. Bara för att man vilar sig mycket betyder det inte att man får mer ork. Kroppen behöver motion och träning för att må bra och orka med, och det gäller inte minst hjärnan. Genom att träna och motionera regelbundet så leder det till att man klarar mer mentalt också.

Bra träningskläder hjälper till
En liten sak som kan göra det enklare att komma igång är bra och bekväma träningskläder. Träningskläder som inte sitter åt bra, eller helt enkelt är obekväma, gör att det blir betydligt jobbigare att träna vilket i sin tur leder till att man väldigt sällan kommer ut i löparspåret, eller tar sig till gymmet.

Själv köpte jag mina träningskläder online, vilket dels gjorde att jag inte behövde betala så mycket för dem, och att jag också hade ett riktigt stort utbud att välja mellan. Jag är helt nöjd och har nu (äntligen) verkligen kommit igång med min träning. Minst två pass per vecka om minst en timme vardera är första målet, men på lång sikt är tanken att jag ska hålla igång mer än så!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.